Krämig fiskgratäng med smak av dill

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr valfri fisk (vi tog lax)
  • 1 kruka färsk dill
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl chilisås (tomat)
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • salt
  • citronpeppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och ha på citronpeppar. Ställ åt sidan.

Riv “bladen” av dillen och fickhacka, alt ta 20-25 gr fryst dill. Blanda ihop matlagningsgrädde, chilisås, cayennepeppar och dill i en skål. Salta och blanda om.

Häll såsen över fisken, grädda i ugn ca 15 minuter.

Servera med tex pressad potatis.

 

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 35, Blå 13, Lila 13 för hela gratängen om man använder lax och matlagningsgrädde 4%. Lägg till för potatis.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita