Krämig fiskgratäng med smak av dill
4 Portioner
- 500 gr valfri fisk (vi tog lax)
- 1 kruka färsk dill
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl chilisås (tomat)
- 1-2 krm cayennepeppar
- salt
- citronpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och ha på citronpeppar. Ställ åt sidan.
Riv “bladen” av dillen och fickhacka, alt ta 20-25 gr fryst dill. Blanda ihop matlagningsgrädde, chilisås, cayennepeppar och dill i en skål. Salta och blanda om.
Häll såsen över fisken, grädda i ugn ca 15 minuter.
Servera med tex pressad potatis.
För er Viktväktare:
Points: 13 P för hela gratängen om man använder lax och matlagningsgrädde 4%. Lägg till för potatis.
Personliga Points:13-41 PP för hela gratängen om man använder lax och matlagningsgrädde 4%. Lägg till för potatis.
Mitt WW: Grön 35, Blå 13, Lila 13 för hela gratängen om man använder lax och matlagningsgrädde 4%. Lägg till för potatis.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: MATSEDEL V 29 – BRÖLLOPSDAG!