Du i Fokus
Resor

Norwegian inför nya handbagageregler

skriv ut
Norwegian inför nya handbagageregler för att alla ska få en så smidig och bekväm resa som möjligt och för att planen ska gå i tid. En liten väska vid fötterna ingår fortfarande i biljettpriset, medan en väska i hatthyllan kostar.

– Norwegians affärsmodell är baserad på valfrihet och det gäller även de nya handbagagereglerna. Alla som reser med oss kan fortfarande ta med handbagage oavsett biljettkategori. Om man bara behöver ta med en liten väska som får plats under stolen framför så kan man välja den allra billigaste biljetten utan tilläggsavgift. De som vill ta med en liten kabinväska som placeras i bagagehyllan kan betala lite extra för det eller välja en annan typ av biljett, säger Cecile Nybø Carlsen, chef för produktutveckling på Norwegian.

Ändringarna innebär även att handbagaget som kunderna kan ta med sig ombord kan vara något större än tidigare, att viktbegränsningen på incheckat bagage ökar från 20 till 23 kilo samt att kunder med Flex- och Premiumbiljett kan ha med sig totalt 15 kilo handbagage istället för 10 kilo.

– Det viktigaste för oss är att våra resenärer får en bra reseupplevelse när de flyger med Norwegian. Det är ett vanligt missförstånd att det finns plats för allas kabinväskor ombord. De flesta av våra flygplan har plats för 186 passagerare och ungefär 80 små kabinväskor i bagagehyllan. Det är därför viktigt att det finns bra och tydliga regler så att vi inte behöver lägga tid på att omorganisera handbagage ombord och flytta bagage till lastutrymmet eftersom det kan skapa frustration och leda till förseningar. Våra resenärer tycker att det är viktigt att planen går i tid och vi märker ett stort stöd för införandet av de nya handbagagereglerna bland våra kunder, fortsätter Nybø Carlsen.

Det här ingår i de olika biljettkategorierna:

LowFare: Ett litet handbagage som får plats under stolen framför. Vill man ta med extra handbagage till bagagehyllan kan man köpa till det eller välja en annan typ av biljett. Extra handbagage kan beställas fram till fyra timmar före avresa. Kostnaden för extra handbagage varierar beroende på flygning men kostar 50 kronor för en inrikes resa eller inom Skandinavien och 90 kronor för interkontinentala resor.

LowFare+: Ett litet handbagage som får plats under stolen framför och en liten kabinväska i bagagehyllan. Den totala vikten på handbagaget är 10 kilo. Om det blir fullt i bagagehyllorna kan man behöva checka in handbagaget utan kostnad vid gate. Vill man vara säker på att få plats med allt handbagage ombord kan man köpa till Priority Boarding och därmed vara bland de första att gå ombord planet. Det ingår dessutom ett incheckat bagage på 23 kilo.

Flex och Premium: Ett litet handbagage som får plats under stolen framför och en liten kabinväska som placeras i bagagehyllan. Den totala vikten på handbagaget är 15 kilo. Det ingår dessutom två kolli med incheckat bagage på 23 kilo vardera (2 X 23 kilo).

Det är viktigt att kunder som har beställt extra handbagage eller har handbagage inkluderat i biljetten går ombord så tidigt som möjligt för att säkerställa att det finns plats för handbagaget i bagagehyllan.

Biljetter som har bokats före 23 januari påverkas inte av ändringarna.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 83 times, 1 visit(s) today