Pasta med krämig skinksås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr skinka
  • 100 gr färskost
  • 1-2 msk olivolja
  • 250 gr körsbärstomater
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1/2 kruka basilika
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla skinkan, hacka löken, pressa vitlöken och dela tomaterna på hälften.

Fräs lök och vitlök i oljan någon minut, tillsätt skinkan, hacka basilikan. Fräs ihop ett par minuter. Ha i tomaterna och osten, blanda om och låt småputtra tills det blir lite krämigt och tomaterna är lite mjuka. Blir det för torrt, tillsätt lite pastavatten (från pastan som du ska servera detta med).

Ta av pannan från plattan, smaka av med salt och peppar och tillsätt basilikan. Blanda om och servera direkt med nykokt pasta.

 

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 18, Blå 18, Lila 18 för all sås, om man använder 1 msk olja och Philadelphia Light. Lägg till Sp för pasta.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikta