Klassisk Skånsk Lerpottasill

skriv ut
4 personer
  • 2 burkar matjesfiléer á 200 g
  • 8 kokta färskpotatisar
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 röd lök, fint hackad
  • 1/2 dl dill, fint skuren
  • 1/2 dl gräslök, fint skuren
  • 50 g smält smör
Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Häll av spadet på sillen, skär den i bitar. Skär potatisen i skivor, hacka löken fint och hacka äggen.

Smörj en form och lägg i den skivade potatisen. Fördela sedan sill, lök och ägg över potatisen i formen.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Smält smöret i kastrull tills det blir gyllene. Slå över det brynta smöret och strö över dill och gräslök.

Servera genast med knäckebröd och ost.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 20-42 PP för hela formen om man inte räknar med det smälta smöret. Lägg till11 PP för 25 gr smör eller 22 PP för 50 gr smör. Lägg även till PP för andra ev tillbehör.

Mitt WW: Grön 37, Blå 29, Lila 14 för hela formen om man inte räknar med det smälta smöret. Lägg till 9 SP för 25 gr smör eller 19 sp för 50 gr smör. Lägg även till SP för andra ev tillbehör.

SmartPoints Flex: 29 SP Flex för hela formen om man inte räknar med det smälta smöret. Lägg till 9 SP för 25 gr smör eller 19 sp för 50 gr smör. Lägg även till SP för andra ev tillbehör.

 

Recept och bild – Svensk Potatis