Oumph Bourguignon
4 portioner
- 280 gr Oumph tex chunks
- 2 msk smör- och rapsolja
- 1 gul lök
- 1 stor morot
- salt
- peppar
- 1/2 tsk timjan
- 1 msk majzena
- 1 msk tomatpuré
- 1 lagerblad
- 4 dl rött vin
- 10-12 steklökar
- 300 gr champinjoner
- 1-2 vitlöksklyftor
Gör så här:
Bryn Oumph tillsammans med hackad lök och morot i en msk smör- och rapsolja. Lägg över dem i en gryta. Krydda och pudra med majzena. Lägg i lagerblad och tomatpuré och rör om. Späd med rödvin och låt grytan puttra på låg värme ca 30 minuter. Skala steklöken och dela dem, dela champinjonerna i mindre bitar och bryn lätt tillsammans i resten av smöret. Salta och peppra. Häll över i grytan, pressa i vitlöken och koka ihop allt ca 15 minuter.
Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 11 P för hela grytan, om man använder matlagningsvin. Lägg till P för potatis och andra tillbehör.
Personliga Points: 11-12 PP för hela grytan, om man använder matlagningsvin. Lägg till PP för potatis och andra tillbehör.
Mitt WW: Grön 3, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder matlagningsvin. Minskar man fettet till en matsked blir det 2 på både Grön och Blå. Lägg till SP för potatis och andra tillbehör.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita