Du i Fokus
Mat & Dryck

Oumph Bourguignon

skriv ut
4 portioner
  • 280 gr Oumph tex chunks
  • 2 msk smör- och rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 stor morot
  • salt
  • peppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 msk majzena
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 4 dl rött vin
  • 10-12 steklökar
  • 300 gr champinjoner
  • 1-2 vitlöksklyftor
Gör så här:

Bryn Oumph tillsammans med hackad lök och morot i en msk smör- och rapsolja. Lägg över dem i en gryta. Krydda och pudra med majzena. Lägg i lagerblad och tomatpuré och rör om. Späd med rödvin och låt grytan puttra på låg värme ca 30 minuter. Skala steklöken och dela dem, dela champinjonerna i mindre bitar och bryn lätt tillsammans i resten av smöret. Salta och peppra. Häll över i grytan, pressa i vitlöken och koka ihop allt ca 15 minuter.

Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.

För er Viktväktare:

Points: 11 P för hela grytan, om man använder matlagningsvin. Lägg till P för potatis och andra tillbehör.

Personliga Points: 11-12 PP för hela grytan, om man använder matlagningsvin. Lägg till PP för potatis och andra tillbehör.

Mitt WW: Grön 3, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder matlagningsvin. Minskar man fettet till en matsked blir det 2 på både Grön och Blå. Lägg till SP för potatis och andra tillbehör.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 50 times, 1 visit(s) today