Du i Fokus
Hem & Inredning

Lekfull design från Minimarket

skriv ut
Det svenska varumärket Minimarket grundades 2006 av de tre systrarna Sofie, Pernilla and Jennifer Elvestedt. Märket har fått stor uppmärksamhet och vunnit flera stora priser. För en tid sedan inleddes ett samarbete med Rörstrand, nu får vi se resultatet av det samarbetet.

Minimarket är mest känt för sina vackra damkläder och tog sitt varumärkesnamn efter den butik som en av systrarna drev på Södermalm i Stockholm. Systrarna stängde shoppen och lyckades snabbt sprida sitt varumärke. Kännetecknet för Minimarket är djärva mönster och roliga detaljer. Kläder med attityd som syns!

Nu ger man sig in i inredningens värld tillsammans med Rörstrand och visst ser man att det är Minimarket även i det porslin man nu presenterar. Serien kommer i fyra färgställningar och sju delar, tillverkade i vitroprslin. Det är lekfullt och glatt med ett modernt grafiskt mönster och färgstarka linjer på alla delar.

dsc03521-2

Porslinets formgivning står Anna Lerinder för. Serien innehåller assiett, skål, mugg och espressokopp vilket täcker behoven kring frukostbordet eller fikastunden och kompletteras med en kökshandduk samt en förvaringsburk.

Produkterna finns i butik från januari 2017

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 5 times, 1 visit(s) today