Du i Fokus
Mat & Dryck

Julens smaker från Kronans Apotek

skriv ut

Bland julens smaker från Kronans Apotek 2023 finns både smakfulla nyheter och återkommande favoriter. I över 100 år har senap varit en jultradition på svenska apotek. Historiskt har senapen använts som medicin mot huvudvärk, magproblem och hicka. Som en hyllning till detta lanseras varje år en ny senapssmak.

Årets julsenap är med apelsin och honung, en grovkorning senap av senapsfrön från Östergötland. Smaksättningen ger en härlig sötma, som i sin tur ger en smakrik senap, perfekt till julmaten och särskilt till julskinkan. Otroligt frisk och god!

Andra smakfulla produkter som finns i julskafferiet är rosa chokladhjärtan med krämig chokladfyllning, chokladtryfflar med hallonsmak, sidenkuddar som påminner om gamla tider och lakritschoklad i olika smaker.

Testpatrullen har med glädje provat sig igenom allt gott och konstaterar att julen på Kronans Apotek är god! Senapen blev direkt en favorit, även hos dem som inte är några större senapsfantaster. Riktigt söt, men även med ett litet sting – blir fantastisk på skinkmackan.

Vem kan motstå ett rosa hjärta? Inte vi iallafall. De smälter härligt på tungan och lämnar kvar en trevlig chokladsmak i munnen. Chokladtryffeln med hallon, har verkligen en tydlig smak av hallon. Det är en stor pralin som man kan njuta av länge.

Vanlig choklad i all ära, men det är ändå lakritschokladen som är favoriten. Allt annat kan vi enas om under lugna former, lakritschokladen slåss vi om! Burkarna är för små!

Vi konstaterar än en gång att årets jul blir god.


Text och bild – Marlene Rindå Jikita


Visited 20 times, 1 visit(s) today