Höstens smakrika nyheter från Mill & Mortar

skriv ut
Mill & Mortars nya kryddblandningar har äntligen gjort entré till ScandChocos sortiment. Två nya kryddblandningar, ett salt och en örtblandning som alla skördats på ett omsorgsfullt sätt för att göra så liten påverkan som möjligt på miljö, människor, djur.

Kryddorna från Mill & Mortar är av den absolut högsta kvalitén från skörd, produktion och förpackning. Alla kryddor är handplockade och majoriteten skördas vilt och importeras i små kvantiteter från Sri Lanka, Kambodja och Spanien.

Mill & Mortar strävar efter att arbeta så socialt hållbart som möjligt med samma odlare för att ha en god kommunikation och se till att allt arbete kring kryddorna sker varsamt och säkert. De ser alltid till att dess kryddor skördats på ett omsorgsfullt sätt för att göra en så liten påverkan som möjligt på människor, djur och andra ekosystem.

” My Idea for Mill & Mortar is simply this: to give you spices full of flavor. I believe spices should be treated with the same respect as good wine, coffee or olive oil. That is why we work hard to find the best spices and spice farmers” säger Iben Büchert, ägare och grundare av Mill & Mortar.

De nya kryddblandningarna är fulla med smak och inspiration från norra Afrika och har både heta och örtiga toner. Liksom alla andra kryddor är det Iben själv som skapat recepten till dessa kryddblandningar.

”Vi är så glada att äntligen börja sälja dessa magiska och allsidiga kryddblandningar som går att använda till det mesta. Alla kryddor har otroligt mycket karaktär och smakar precis som när de används i norra Afrika. Det är en mycket trendig serie som vi är väldigt exalterade över att få börja sälja på den svenska marknaden.” säger Josefine Bolin, försäljningschef på ScandChoco AB.

Za’atar

En klassisk kryddblandning med inspiration från mellanöstern som går att använda till det mesta inom matlagning. En örtig rub som passar till fisk, kött eller grönsaker och fungerar lika bra före som efter tillagning. Kryddblandningen är anpassad för enkla rätter som på det mest traditionella sättet – att doppa bröd i olja och sedan i za’atar som en tapas rätt.

Ingredienser: Timjan, oregano, mejram, sumac och rostade sesamfrön.

Rose Harissa

En chilirub med inslag från norra Afrika gjord för smaksättning till kött, fisk, soppor, bönor och grönsaker. En grund för grytor och soppor som ger hetta, men som tillsammans med sina rosenblad balanserar upp denna. Rose Harissa går även att göra en massa av tillsammans med olja och krydda för att marinera grönsaker, kött eller fisk.

Ingredienser: Tre sorters chili, fänkål, kummin, koriander, äkta kanel från Sri Lanka och rosenblad.

Mejram

Finmalda och torkade blad av Mejram. En smakrik kryddväxt att använda i både matlagning, sallader och såser. Smaken påminner om timjan men med en sötare och kraftigare smak.

Rose salt

Ett rödvinssalt med smak av ros och lavendel. Fungerar utmärkt som bordssalt eller dekoration.

Ingredienser: Rödvinssalt, timjan, lavendel, rosenblad

Chili – Pul biber

Pul biber är en trevlig chilisort där man sorterat bort en del av kärnorna för att göra den mindre stark. Detta ger Pul biber mycket smak av chili med mindre hetta. Perfekt att addera som smaksättning för att få en behagligt touch till matlagningen.

 

Finns att köpa hos ScandChoco AB.

 

Text och bild – Pressmaterial