Du i Fokus
BöckerMat & Dryck

Zeina hjälper oss att planera veckans mat

skriv ut
Zeina är tillbaka! I Veckans Matsedel, som är hennes tredje bok ligger fokus på vardagsmat. Det betyder relativt korta tillagningstider och praktiska veckomenyer att luta sig mot när tid och fantasi tryter. Som alltid bjuder smaksäkra Zeina på ny och spännande mat från en rad olika länder.

I Veckans Matsedel bjuds vi på 12 middagsmenyer med vardagsrätter för fem av veckans sju dagar. Menyerna är blandade med både vegetariskt, kött och fisk – och de allra flesta rätterna går att göra om till vegetariska med enkla justeringar om man vill det.

Här hittar vi mat från hela världen, vad säg om thai-köttbullar med jordnötssås, mexikansk pulled chicken, kubansk köttfärslimpa, venezuelansk ost- och potatissoppa och iransk kycklinggryta. Zeinas nyfikenhet på mat och passion för matlagning löper som en tydlig röd tråd genom hela boken och är det som har gjort hennes recept till favoriter i tusentals kök.

Som Zeina själv skriver i sin blogg: Med Veckans Matsedel slipper du tänka på vad du ska äta i flera veckor, det har jag ordnat åt er i boken med praktiska veckomenyer. Boken innehåller massa exklusiva recept som inte finns med på bloggen och 10 favoriter från bloggen.

Matsedlarna är tryckta på insidan av bokens pärm och därför enkla att hitta. Det är det första man ser när man öppnar upp den och menat att ge inspiration till veckans middagar i flera veckor. Boken innehåller över 60 recept och för varje recept står det hur lång tid det tar att laga rätten, om rätten kan frysas in, förberedas i god tid eller göras vegetarisk. Allt för att underlätta vardagen och inspirera er att laga många goda middagar.

Bilderna är magiska! Allt ser så otroligt gott ut och lockar till egna experiment i köket.

 

Text  – Marlene Rindå Jikita, Bild – Ulrika Ekblom/montage Marlene Rindå Jikita

 

Visited 34 times, 1 visit(s) today