Du i Fokus
Dryck

J.Lohr lanserar ett nytt premium vin

skriv ut
Vinpionjären på Kaliforniens Central Coast, J.Lohr, lanserade nyligen ett premium vin. J. Lohr South Ridge Syrah är producerat i Paso Robles AVA, San Luis Obispo County, CA och finns nu i Systembolagets fasta sortiment.

Vinet som är av hög kvalitet fortsätter att utvecklas under två första år i flaskan, och kan lätt lagras i minst 8 år till. J.Lohr South Ridge Syrah passar perfekt till olika kötträtter, men även till mustiga vegetariska rätter. Vi provade den med en kryddig tacopaj, vilket fungerade alldeles utmärkt.

Vinet har aromer av blåbär, syrén och svart te, som smälter samman med toner av kakaopulver och tjära från ett års åldrande i en blandning av amerikanska och franska ekfat. Kryddan och strukturen hos Syrah och Mourvèdre druvor i denna blandning lyfts med en touch av blommiga Viognier.

Med sina rötter under den varma kaliforniska solen, grundades den familjeägda vinproducenten J.Lohr för snart 50 år sedan av pionjären Jerry Lohr. Företaget har genom åren etablerat sig som en av branschens mest respekterade vinproducenter, med viner som kännetecknas av djärva och koncentrerade smaker fulla av liv.

 

 

J.Lohr South Ridge Syrah

Pris: 170 kr
Artikelnummer: 2332-01

 

Text och bild – Martin Jikita, Marlene Rindå Jikita

 

Visited 9 times, 1 visit(s) today