Honungsglaserade morötter

skriv ut
4 portioner 

 

  • 8 morötter – jämnstora i olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 citron – saften
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).

Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tvätta morötterna ordentligt. Pensla dem med olja, lägg dem på plåten, salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 15-20 minuter. De ska nästan vara mjuka när de tas ut.

Blanda honung och citronsaft. Pensla morötterna med blandningen och ställ in i ugnen igen i ytterligare ca 5 minuter.

Servera som tillbehör till något gott från grillen.

 

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 17 PP för allt, mycket av glaseringen rinner dock av.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita