Gulaschsoppa
300 g högrev eller grytbitar
1 chorizo eller någon annan stark korv
2 gula lökar
3 paprikor röda
½ dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 lagerblad
4 st pepparkorn
1 msk paprikapulver
1 liter köttbuljong
Att toppa med:
3 dl creme fraiche
Gör så här:
Skär korven och köttet i små bitar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och hacka paprikan. Bryn köttet i olja i en gryta så att den får färg. Rör i korv, lök och paprika och låt det fräsa någon minut, tillsätt kryddorna. Rör i tomatpuré. Häll på buljongen. (Om man använder buljongtärningar tillsammans med vatten kolla på förpackningen vilken mängd vatten som blir lämplig).
Låt allt koka i 45 min. Servera gulaschsoppan med crèmefraiche på toppen.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för för allt om man använder chorizo från Maträtt. Lägg till P för creme fraiche.
Personliga Points: 16 PP för allt om man använder chorizo från Maträtt. Lägg till PP för creme fraiche.
Recept och bild – Niklas Ekstedt