Fläskfilégryta med paprika och dragon

skriv ut
4 Portioner
  • 600 g fläskfilé (eller fläskytterfilé)
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 st liten zucchini
  • 1 tsk dragon
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk köttfond
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk maizena majsstärkelse
Gör så här

Putsa köttet, skär det i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna, bryn köttet, salta och peppra. Ställ åt sidan.

Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka paprika och zucchinin. Hetta upp resterande smör i stekpannan. Fräs lök, vitlök, paprika och zucchini. Strö över dragon och späd med vatten, grädde, fond och senap. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ner köttet, låt koka upp och låt allt sjuda i ca 10 minuter. Red av med maizena utrört i lite vatten, låt grytan koka ihop lite snabbt. Toppa med dragon och servera med kokt ris och en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 5, Blå 5 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till SP för ris.

 

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita