Fiskburgare
4 portioner
- 400 g Torskfilé
- 250 g Laxfilé
- 2 st äggulor
- 1 msk citronjuice
- salt och vitpeppar
Kålsallad:
- 1/4 huvud spetskål
- 1 morot
- 1 nypa socker
- saften av ½ citron
Vitlökscreme:
- 200 g Philadelphiaost
- 1 dl naturell yoghurt
- 1 paket Persilja
- 2 st skalade vitlöksklyftor
- 1 tsk Dijonsenap
- salt och vitpeppar
Skala och strimla morot och kålen tunt. Lägg i en skål, pressa över citronjuice samt en nypa socker, salt och peppar. Låt stå kallt.
Skär fisken i grova bitar. Smaksätt med salt och peppar. Kör snabbt på puls i en matberedare med äggulor och citronjuice tills det blir en grov fiskfärs.
Forma färsen till fyra burgare. Stek eller grilla 2-3 minuter på varje sida. Tänk på att inte steka för länge så att fisken behåller sin saftighet.
Gör vitlökscrémen under tiden. Riv vitlök och blanda med övriga ingredienser i en liten skål. Smaksätt med salt, peppar och hackad persilja.
Lägg gärna burgarna på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.
Servera direkt för att behålla krispen.
Recept och bild – Findus
Visited 29 times, 1 visit(s) today