Fish Tikka Masala

skriv ut
4 portioner
  • 4 filéer vit fisk, tex torsk
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 frp krossade tomater
  • 2 dl crème fraish
  • salt
  • peppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop kryddorna i en skål, allt utom salt och peppar, och ställ åt sidan.

Finhacka löken, pressa vitlöken. Hetta upp oljan i en panna, häll i kryddorna och låt fräsa någon minut. Ha i löken och vitlöken och fortsätt att fräsa under omrörning tills löken börjar bli mjuk. Tillsätt de krossade tomaterna och crème fraishen. Blanda om och låt puttra 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Salta fisken och lägg den i en ugnsfast form. Häll såsen över fisken och gratinera i ugn ca 15-20 minuter.

Servera med kokt ris och gärna ett naanbröd.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 27, Blå 19, Lila 19  för all fisk och sås om man använder 2 torskblock a 400 gr och lätt crème fraish (15%). Lägg till SP för ris och ev bröd.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita