Fish Tikka Masala
4 portioner
- 4 filéer vit fisk, tex torsk
- 1 msk rapsolja
- 2 tsk garam masala
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk malen ingefära
- 1 msk paprikapulver
- 1/2 tsk kanel
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 frp krossade tomater
- 2 dl crème fraish
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop kryddorna i en skål, allt utom salt och peppar, och ställ åt sidan.
Finhacka löken, pressa vitlöken. Hetta upp oljan i en panna, häll i kryddorna och låt fräsa någon minut. Ha i löken och vitlöken och fortsätt att fräsa under omrörning tills löken börjar bli mjuk. Tillsätt de krossade tomaterna och crème fraishen. Blanda om och låt puttra 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Salta fisken och lägg den i en ugnsfast form. Häll såsen över fisken och gratinera i ugn ca 15-20 minuter.
Servera med kokt ris och gärna ett naanbröd.
För er Viktväktare:
Points: 21 P för all fisk och sås om man använder lätt crème fraish (15%). Lägg till P för ris och ev bröd.
Persoliga Points: 21-25 PP för all fisk och sås om man använder 2 torskblock a 400 gr och lätt crème fraish (15%). Lägg till PP för ris och ev bröd.
Mitt WW: Grön 27, Blå 19, Lila 19 för all fisk och sås om man använder 2 torskblock a 400 gr och lätt crème fraish (15%). Lägg till SP för ris och ev bröd.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita