Du i Fokus
Dryck

Tamnavulin Red Wine Cask Edition German Pinot Noir – höstens mest eleganta vinlagrade whisky

skriv ut
Boutique-destilleriet Tamnavulin har med den kvinnliga ägaren Joanne Reavley i spetsen gjort succé på den svenska marknaden. Nu fulländas deras vin(n)ande koncept med Red Wine Cask Edition German Pinot Noir – höstens mest eleganta vinlagrade whisky som passar utmärkt såväl on the rocks som i en värmande höstdrink.

I hjärtat av Skottlands mest kända whiskyregion Speyside ligger det lilla boutique-destilleriet Tamnavulin som gjort sig ett namn för sitt snabbfotade arbete med att framställa mjuk, len whisky som är helt fri från rökighet. Deras vision om att göra whisky med mycket smak för liten peng har gjort succé på den svenska marknaden. Nu lanseras den sista delen i vinserien med Red Wine Cask Edition German Pinot Noir. En whisky lagrad på tyska vinfat tidigare innehållandes Pinot Noir. Tack vare slutlagringen har whiskyn vinösa toner med smak av körsbär, fikon och persika med en lång och elegant eftersmak.

– Vi är så otroligt glada över mottagandet som Tamnavulin fått på den svenska marknaden och fått många nya konsumenter att våga prova Single Malt. Med lanseringen av nummer tre i vinserien har en unik whiskyupplevelse skapats där smakerna från vinfaten blir en ny dimension, genom att whisky inte har någon rökighet så framträder egenskaperna från faten på ett tydligare sätt.

Namnet Tamnavulin härstammar från gaeliska för ”kvarn på kullen” och är uppkallad efter den tidigare kardningskvarnen som ligger på platsen för destilleriet. Vattnet som används kommer från naturliga undervattenskällor.

Doften är söt med inslag av tropisk frukt, apelsin, körsbär. Detta återspeglas även i smaken s0m är fruktig, grön melon, persika och vanilj med inslag av fikon, körsbär och lakrits. Därtill en lång elegant eftersmak.

 

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Pinot Noir finns i Systembolagets fasta sortiment.

Art.nr: 54701

Pris: 299 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Martin Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 11 times, 1 visit(s) today