Enkel sillsmörgåstårta

skriv ut
4 portioner
  • 6 ägg
  • 4 Hönökakor (halvor)
  • 1 liten burk krämig sill (typ skärgårds)
  • 1 liten burk sill i klart spad (typ löksill)
  • 100 gr matlagningsyoghurt
  • en näve sallad (typ rucola)
  • 50 gr majonnäs
  • 2 röda lökar
  • 2 msk torkad dill
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Finhacka löken. Plocka upp bitarna ur den krämiga sillen och grovhacka dessa. Lägg i en bunke och skrapa även ur såsen ur burken och ha ner även detta i bunken. Ta upp bitarna ur burken med den klara spadet och hacka även detta grovt. Lägg ner även detta i bunken, men inte spadet.

Tärna eller hacka 3 av äggen. Grovhacka salladen, spara lite till garnering. Ha ner äggen, salladen och hälften av löken i bunken. Salta och peppra. Blanda om ordentligt.

Lägg en hönökaka på ett fat och bred en tredjedel av blödningen ovanpå. Ta nästa bröd och upprepa detta så det blir tre lager bröd respektive fyllning.

Blanda yoghurt, majonnäs, dill, salt och peppar. Lägg på fjärde hönökakan och bred på yoghurtkrämen. Toppa alltsammans med äggklyftor, sallad och lök.

 

Tips:

Gör dubbel sats så blir det en rund tårta, för fler personer.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 92-107 PP för hela om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt. Går att få ner PP med tex fettfri majonnäs.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita