Du i Fokus
Dryck

Vin för Game of Thrones-fans – limited edition

skriv ut

I augusti är det äntligen premiär för den mytomspunna förhistorien till Game of Thrones, ”House of the Dragon”. Samtidigt lanserar Warner Bros. och Treasury Wine Estates ett exklusivt vin i limited edition. Genom det prisvinnande vinvarumärket Wolf Blass har man skapat en hyllning för de mest dedikerade fansen.

Äntligen får vi återse Westeros och familjerna i drakarnas land. Nya intriger väntar och vi är många som väntat och sett fram emot detta länge. Att korka upp ett passande vin kommande måndagkvällar känns extra lyxigt nu när hösten är på ingång.

Det ”House of the Dragon”-inspirerade vinet ”Wolf Blass Fire & Blood” är en eldig australisk red blend bestående av Cabernet Sauvignon och Shiraz. Ett karaktärsfullt vin i total symbios med seriens fängslande avsnitt vars flaska såklart pryds av seriens eldsprutande drakar. En smak och design framtagen för att sätta den rätta sinnesstämningen inför premiären.

”Vi ville ge fansen ett vin som reflekterar Westeros spänningsmättade värld. Och inför den efterlängtade premiär av ”House of the Dragon”, är det här det perfekta tillfället för ett sådant vin. Vad Wolf Blass skapat är något alldeles extra och vi är övertygade om att fansen kommer vilja uppleva den nya serien tillsammans med ”Wolf Blass Fire & Blood.””Julian Moon, Senior Vice President, Warner Bros. Consumer Products EMEA.

”Wolf Blass föddes ur ambitionen att enbart nöja sig med det allra bästa. Därför var det självklart för oss att samarbeta med Warner Bros. för att ta fram ett vin inspirerat av ”House of the Dragon”. Den kvalité och karaktär som vi lyckats uppnå kommer göra ”Wolf Blass Dragon Fire & Blood” till en ny favorit. Både bland de trogna Game of Thrones-fansen och bland de som ger sig in i Westeros värld för första gången.”Ben Blake, Head of Marketing EMEA at Treasury Wine Estates.

Smaknoteringar från Chris Hatcher, chefsvinmakare för Wolf Blass.

”Det här är en djupröd blend av Cabernet Sauvignon och Shiraz, med aromer av mörk frukt, björnbär och mogna plommon. Med doften av en klassisk Cabernet Sauvignon och en antydan av kryddor förhöjs smakupplevelsen ytterligare. Shirazdruvan bidrar med viss sötma och en len känsla i gommen, som balanseras upp av ekfatstoner och eleganta tanniner.”

Vinet har en kraftfull smak med toner av björnbär och mogna plommon samt ekfat och en eldigt kryddig doft som för tankarna till drakar såklart! Passar det till serien? Absolut! En bra present till alla sk GOT-fans.

”Wolf Blass Fire & Blood” finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

Artnr: 5822701

Pris: 189 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 17 times, 1 visit(s) today