Du i Fokus
Hem & Inredning

Svea Barone – vinnare av Formex Design Talents 2022

skriv ut
Formex är tillbaka efter en paus på drygt två år på grund av pandemin. Man började mässans första dag med att tilldela designern Svea Barone priset ”Best in Show” i Design Talents.

Formex Design Talents är en tävling för oetablerade svenska och internationella designers som får möjligheten att visa upp sina produkter på Formex. I år visar 26 designtalanger upp sina alster i 22 montrar i avdelningen Design Talents på mässan. Vinnaren Svea Barone arbetar framförallt med blommor och på Formex visar hon upp sina lampskärmar skapade av blomblad.

Motiveringen för årets vinnare av ”Formex Design Talents Best in Show” är:
“Ett med naturen – med en ljus funktion. Inspiration och förlaga till detta konstnärliga uttryckssätt är ett av naturens vackraste underverk. Oavsett vilket skede i livet vi befinner oss i, finns detta runt omkring oss för att uttrycka våra olika sinnestillstånd. Med ögon känsliga för färg och fingertoppskänsla för form skapar hen fantasifull vardagsdesign som sprider glädje, stämning och ljus.”

Svea växte upp i Florens, Italien och Stockholm. Hon har studerat mode och design på skolan Polimoda. Läs mer på www.sveabarone.com

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 23 times, 1 visit(s) today