Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Tredje upplagan av Angosturas No. 1 Cask Collection – Oloroso Sherry

skriv ut
När Angostura lanserade andra upplagad av No. 1 Cask Collection släpptes 120 flaskor i Sverige som tog slut på nolltid. I december lanserar man tredje upplagan och 270 flaskor, som beräknas ta slut minst lika snabbt. Denna gången är rommen slutlagrad på sherryfat.

Idag lanseras den tredje upplagan av Angosturas hyllade och prisbelönta No. 1 Cask Collection. Här har Angosturas master blender laborerat fram en romperfektion från årgångar på mellan 6 – 22 år. Rommen har lagrats på nya bourbonfat för att sedan – som första rom från Angostura någonsin – slutlagras på sherry-fat; handgjorda Oloroso Sherry-fat där rommen fått vila i 9 månader innan buteljering.

Resultatet är en utsökt, bärnstensfärgad silkeslen och komplex rom med en varm, rund arom. Delikat doft av kakao, melass, ek och söta plommon. Smaken är härligt avrundad med inslag av ek, rostade nötter och en hint av sherry och ett långt avrundat avslut. Romen går att använda i matlagning, till diverse maträtter – men är förstås god att dricka som den är.

– Angostura Cask Collection No.1 Oloroso Sherry är ett mästerverk, en helt unik rom med en utmärkande rondör och fyllighet, utan att ge avkall på Angosturas signum, säger Angosturas VD Genevieve Jodhan.

I nästan två hundra år, sedan 1824, har hjärtat i The House of Angosturas romproduktion varit just att utveckla mästerliga blends. Genom att använda sig av kunskap och hantverkstraditioner ihop med utvecklande tekniker är det här man skapar de mest komplexa och fulländade romblandningarna. Hos House Angostura kräver man såväl tid och tålamod som kreativitet, färdighet och kompetens i skapandet av sina romsorter. Och det gäller oavsett det är en enklare blend, eller en exklusiv premiumrom i begränsad upplaga. Och det är just passionen att skapa de mest perfekta blandningarna som gör att man kan erbjuda extremt unika Cask Collection.

270 flaskor kommer att lanseras i Systembolagets tillfälliga och exklusiva sortiment den 7 december. Priset är 869 kr.

 

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 6 times, 1 visit(s) today