Du i Fokus
Dryck

Talisker Hot Chocolate – varm choklad för vuxna

skriv ut
Lagom till de mörka vintermånaderna presenterar skotska single malt whiskyn Talisker en värmande chokladdrink med en touch av rökighet. En vuxen version av klassikern varm choklad.

Talisker Hot Chocolate är speciellt framtagen med tanke på våra nordiska kalla och långa vintrar och avnjuts därför med fördel under en skogsutflykt en solig februaridag eller hemma i soffan framför brasan.

Talisker Whisky härstammar från den skotska vildmarken. Från den karga och avlägsna kusten vid Isle of Skye. Sedan starten 1831 har destilleriet och whiskyn formats av havet och landskapet. Naturen går igen i den rökiga sötman med maritima toner och ett kryddigt avslut.

– Talisker Hot Chocolate är en utsökt varm choklad-drink med vuxen smak. Allra godast är den utomhus runt lägerelden under bar himmel. Då kommer smakerna fram bäst. Men den funkar fint som efterrätt hemma också. Drinken är speciellt framtagen för våra nordiska whisky-drickare och vi hoppas att så många som möjligt vill prova den, säger Maria Vegeberg Gram, Senior Luxury & Scotch Manager på Diageo Norden.

Talisker Hot Chocolate

25 ml Talisker 10 years
30 ml kokhett vatten
28 g mörk choklad
150 ml havremjölk
10 ml ljus sirap
Marshmallows för garnityr

Gör så här:
Rör ihop ingredienserna i en kastrull och värm tills det sjuder svagt. Häll upp i din
favoritkopp, toppa med nyrostade marshmallows och njut.

 

Text, recept och bild – Pressmaterial

 

Visited 22 times, 1 visit(s) today