Du i Fokus
Dryck

Quercus I–IV Series – unik samlingsbox från High Coast Whisky

skriv ut
När High Coast lanserade den prisbelönta Quercus Robur i oktober 2017 var det deras första whisky i den innovativa och utbildningsinriktade Quercus-serien. Den skulle de kommande åren följas av ytterligare tre utgåvor. Nu släpps hela serien i en unik samlarbox, ”Quercus I – IV series”.

Quercus-serien är unik i sitt slag. Det kan vara första gången som något destilleri undersöker vilka smaker som själva ekarten i sig bidrar med till whiskyn. Tidigare har det nästan uteslutande varit fatets förra innehåll som stått i fokus för whiskyindustrin.

Studien av ek består av fyra lagringar med whisky som lagrats på de fyra ekarter som dominerar dryckesvärlden. Det är den europeiska skogseken Quercus robur, den amerikanska viteken Quercus alba, den östereuropeiska bergseken Quercus Petraea och slutligen den asiatiska eken Quercus mongolica.

Dessa fyra utgåvor är numera mycket svåra att få tag på. Quercus IV Mongolica belönades dessutom med ett guld i World Whisky Awards 2020.

–Vår samlingsutgåva med alla fyra sorter ger möjligheter till en fantastisk spännande och lärorik provning när vi ställer dem mot varandra. Det är inte bara en mycket trevlig whiskyupplevelse, den fördjupar också förståelsen och kunskapen om whisky, säger Lars Karlsson, Quality manager, som är en av kompositörerna bakom serien.

Quercus I–IV Series släpps i en samlingsbox om 4 x 20 cl.

Endast 320 boxar

Pris 1 379 kr

Artikelnr: 4028209

Lanseringen sker den 27:e februari via Systembolagets webbsida.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 16 times, 1 visit(s) today