Du i Fokus
Dryck

Pepparkaka & Fudge – Julens godisläsk

skriv ut

Förra året äntrade Sprits of Sweden julens scen med sin godisläsk i annorlunda smaker. Smällkaramell, Skumtomte och Polka gjorde succé hos både stora och små. Nu rider man vidare på vågen och lägger till smaken Pepparkaka & Fudge.

Spirit of Sweden började med godisläsk i julsmaker, förra året. Några månader senare kom ytterligare godisläsk i smakerna Fizzy Candy, Sour Straps och Sour Cola. Den nya godisläsken har varit en succé och en trend som man gärna spinner vidare på. Det finns inget stopp på idéerna.

2022, liksom nu kom julläsken som en trio; Smällkaramell, Skumtomte och Polka. I år ersätts polkan med en annan julig smak nämligen Pepparkaka & Fudge.

– Först gjorde vi en läsk med endast pepparkakssmak, där det utmärkande är kryddor som ingefära, kanel och kryddnejlika. Det blev lite väl intensivt så vi valde att addera fudge som en len avrundning. Nu är smaken väl avvägd men smakar fortfarande pepparkaka men med en touch av fudge-kola helt enkelt, förklarar Johanna Sandh, produktutvecklare på Herrljunga Drycker AB.

Man har även uppdaterat recepten på smakerna Smällkaramell och Skumtomte. Smakerna har balanserats om lite så de är ännu godare. Polkan finns numera även på systembolaget i en vuxnare variant med en alkoholhalt om 4,5%.

Skumtomte, Smällkaramell och Pepparkaka & Fudge, finns att köpa i de flesta dagligvarubutikerna.


Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

Visited 31 times, 1 visit(s) today