Du i Fokus
DryckMat & Dryck

NVY Passion Fruit – sommarvin med exotiska smaker

skriv ut

Viña Valdivieso har ett gott världsrykte tack vare sina förstklassiga mousserade vita viner. Nu lanseras NVY Passion Fruit som är ett spännande vin för den som gillar annorlunda och lekfulla smaker. 

NVY Passion Fruit har en intensivt ljust gul och lätt orange färg med en liten vacker skumbildning. Smaken är mycket koncentrerad, fylld av exotiska frukter med en behaglig och tydlig smak av passionsfrukt. Sötman är elegant och eftersmaken är mild och rund med en balanserad syra.

Det finns en lång och lyxig tradition att komponera drinkar med en bas av mousserande viner som smaksätts med olika fruktjuicer. Åtskilliga har blivit världsberömda som Kir, Bellini, Bucks Fizz och många andra. Att smaksätta viner är ingen modern företeelse. Vår egen glögg är ett exempel där kryddor och juicer från frukt och bär ger vinet en ny dimension. I dag har smaksättning av viner utvecklats till en industri där många produkter blivit storsäljare världen över. Det finns många lyckade exempel där vinets egen karaktär och smak harmonierar på ett förträffligt sätt med en försiktig tillsats av exempelvis fruktjuice. Ett sådant är just NVY Passion Fruit.

Till NVY Passion Fruit används en Valdivieso Brut som är det torraste av Valdeviesos mousserande viner. Tillverkningen sker enligt den klassiska charmatmetoden. Det vill säga att det ursprungliga vinet får jäsa en andra gång i en trycktank av rostfritt stål där det blandas med jäst och socker. Till musten används 60 % chardonnay, tillsammans med 40 % pinot noir. Druvorna har odlats både i egna vingårdar och av kontrakterade vinbönder i Lontue i Central Valley. Före buteljeringen tillsätts ofiltrerad färskpressad passionsfruktsjuice.

NVY Passion Fruit är en sofistikerad vindrink. Det är ett roligt, överraskande och lekfullt vin. Perfekt som en lite bättre och annorlunda välkomstdrink (låt gästerna gissa smaken), som smaksättare i en fruktig bål eller som svalkande sommardrink. Vinet bör serveras väl kyld, 4–7 grader och innan flaskan öppnas är det viktigt att försiktigt vända den upp och ner en gång så att den naturliga fruktsaften blandas med vinet.

Till vintern kommer flaskan tack och lov att byta design.

Art nr: 77929

Pris: 78:-

Visited 52 times, 1 visit(s) today