Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Ekologiskt Te-sortiment hos Arvid Nordquist

skriv ut

En kopp te symboliserar värme och avkoppling. När tepåsen når det varma vattnet sprider sig aromerna snabbt i rummet och med det lugnet. En stund av vardagslyx som vi alla har råd med. Och med Arvid Nordquist tepåsar kan du njuta med gott samvete. De är numera 100 % ekologiska och klimatkompenserade, framställda med omsorg för människa och miljö.

Arvid Nordquist Te sortiment är numera helt ekologiskt. De fyra sorterna Earl Grey Full Leaf, Rooibos Red Berries, Green Chai och Lemon Liqourice behåller sin goda smak, men adderar en godare eftersmak. Premiumteerna är förpackade i pyramidpåsar som tillåter bladen att expandera mer än vanliga tepåsar. Detta ger en fylligare smak, djupare färg och fler aromer sprider sig i rummet. Ren vardagslyx som du kan njuta av med gott samvete.

Arvid Nordquist te-sortiment är numera 100 % ekologiskt certifierat med EU ekologisk märkning. Certifieringen innebär att teet är odlat utan kemiska bekämpningsmedel, vilket minskar risken för övergödning som påverkar den biologiska mångfalden.

Tre av fyra tesorter är dessutom certifierade av Fairtrade. En certifiering som säkerställer bra arbets- och levnadsvillkor. Utöver den högre betalningen får odlarna även en extra premie. Den används till att utveckla lokalsamhället socialt och ekonomiskt, t ex i en ny skola, nya bostäder och hälsovård, eller till investeringar i jordbruket.

Arvid Nordquist klimatkompenserar för växthusgasutsläpp från odling till butik genom att plantera träd i avskogade områden i Sri Lanka, där teerna odlas. Projektet, som drivs av jordbruksstödsorganisationen Taking Root, är utvecklat i enlighet med Plan Vivo.

Arvid Nordquist ekologiska te-sortiment hittar du på ICA, snittpris 45kr.

 

Text och bild – Arvid Nordquist

Visited 38 times, 1 visit(s) today