Du i Fokus
DryckMat & Dryck

MonteRosola – en svenskägd vingård i hjärtat av Toscana

skriv ut
Många drömmer om en egen vingård, familjen Thomeus förverkligade drömmen. De köpte en vingård i Toscana och har skapat ett vinhus med toskanska premiumviner. Den lilla vingården MonteRosola utanför Volterra står nu inför en av vinvärldens största expansioner.

Gården MonteRosola i Toscana har en lång historia av vinproduktion. 2013 förvärvade gården av syskonen Erik, Pär och Åsa tillsammans med föräldrarna Ewa och Bengt och började producera vin enligt ekologiska metoder.

MonteRosolas röda viner är alla producerade av handplockade och handselekterade druvor i en strävan att göra Italiens bästa viner. MonteRosolas terroir är unikt med sin mineralrika jord som även är fylld med alabaster. Vingården ligger i ett landskap som sträcker sig över fyra hundra meter upp över havet vilket ger ett något mildare klimat än övriga Toscana.

Alla viner är lagrade minst 18 månader på franska mellanrostade ekfat.

Canto Della Civetta

Civetta är ett välstrukturerat vin med eleganta fruktiga toner med en härligt ihållande eftersmak. Detta fylliga vin passar till ett brett spektra av rätter som t.ex. lammkotletter med örtsmör och klyftpotatis, ugnsstekta kycklingklubbor med ratatouille, confiterad anka med rotselleri och spetskål m.fl.

Artikelnr: 74219

Pris: 299 kr

Beställningssortimentet

Indomito

Indomito är ett varmt, välrundat, djupt och uttrycksfullt vin med en balanserad och lätt tanninstruktur och en lång eftersmak. Det passar till mat med fylliga och kraftiga smaker. Kött, viltfågel, anka, lagrad ost, foie gras m.fl. Kombinera gärna detta med exempelvis rostade rotfrukter, lök, örter och vitlök samt en fyllig rödvinssås eller sås på balsamvinäger, honung och olivolja.

Artikelnr: 74404

Pris: 279 kr

Beställningssortimentet

Corpo Notte

Corpo Notte är ett rött premiumvin, en supertoskanare som lagrats 18 månader på franska ekfat. En balanserad tanninstruktur och goda kryddiga aromatiska nyanser. Fungerar till såväl en grillad köttbit med olivoljestekta grönsaker som till en klassisk italiensk pasta, varför inte en Papardelle alla Cinghiale.

Artikelnr: 74441

Pris: 249 kr

Beställningssortimentet

Crescendo

Crescendo är ett vin med 100% Sangiovese. Fruktigt med mineral- och lädertoner. Det är en lättdrucken men elegant kamrat till en uppsjö italienska delikatesser inklusive charkuterier, pizza eller tomatbaserade pastarätter.

Artikelnr: 79411

Pris: 199 kr

Beställningssortimentet

Bild och text – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 147 times, 1 visit(s) today