Limelemonad med gurka och mynta
Svalkande och gott när det är varmt ute, eller som energi- och vitaminkick på vintern.
1 liter
- 4 lime
- 1/4 gurka
- 9-10 dl vatten
- 1 knippa mynta
- is
Gör så här:
Dela tre av limen och pressa saften ur dem, man får ut mest saft om man rullar dem lite innan man delar dem. Skiva en lime. Hyvla gurkan i skivor.
Häll limesaften i en tillbringare, fyll på med gurka, limeskivor och kvistar av mynta. Låt stå i kyl och dra ca 30 minuter.
Häll upp i glas med mycket is och servera.
Tips! Med några droppar gin eller vodka blir det en trevlig välkomstdrink.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 0 P för allt, lägg till P för ev alkohol.
Points: 0 P för allt, lägg till P för ev alkohol.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 69 times, 1 visit(s) today
Pingback: Mat som passar i värmen och på picknicken/stranden