Vita pepparkaksbollar
Till cirka 20 lite mindre bollar så behöver du:
- 75 g pepparkakor
- 100 g mandelmassa
- ca 40 g mjukt smör
- 1 tsk pepparkakskrydda
- 200 g vit choklad
- en extra krossad pepparkaka till garnering
Gör så här:
Krossa pepparkakorna i en mortel. Riv mandelmassan. Blanda den med pepparkakorna. smör och pepparkakskryddan. Rulla till lite mindre runda bollar och lägg på bakplåtspapper.
Hacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på bakpapperet. Strö över lite av den krossade pepparkakan och låt det stelna. Pralinerna kan förvaras i rumstemperatur, men jag tyckte de nästan var godare kalla…precis som chokladbollar och havrebollar.
Till er Viktväktare: en boll är 6 SP eller 3 PP vid 20 stycken totalt.
Recept och bild – Nadjaskitchen
Visited 58 times, 1 visit(s) today
Pingback: En ”smalare” glöggkväll