Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Karl Fredrik Rioja Crianza 2018

skriv ut
Det sägs ju att alla årstider har sin egna charm, nu är hösten här med tända ljus och långkok. Till säsongens alla mustiga grytor har Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén lanserat sitt första rödvin.

Rioja är ett av Spaniens mest berömda vinområden och riojavinerna har bibehållit sin popularitet i Sverige sedan 1990-talet. Då som idag är vinerna smakrika, prisvärda och går att variera till en rad olika menyer som hör sensommaren och hösten till. Det är just kärleken till matlagning som ligger bakom lanseringen av Karl Fredrik Rioja Crianza.

”På hösten älskar jag långkok och härliga middagar, vilket har inspirerat oss till att ta fram det mustiga röda vinet Karl Fredrik Rioja!” säger Karl Fredrik Gustafsson.

Karl Fredrik Rioja är en Crianza från 2018, Crianza betyder ”åldrande” och hänvisar till att en Rioja Crianza måste lagras i minimum 2 år innan vinet buteljeras. Karl Fredrik Rioja består av de från regionen klassiska druvorna Tempranillo, Garnacha och Graciano. De olika druvsorterna uppnår sin maximala mognadsgrad vid olika tillfällen inför skörd varav de plockas, vinifieras och lagras var för sig innan de slutligen kan kombineras och skapa den perfekta sammansättningen.

Karl Fredrik Rioja är ett rött fylligt vin fullt av smak där inslag av mörka bär möter toner av vanilj och rostade kaffebönor från fatlagringen. Vinet passar bra till flera olika favoriträtter i höst. Bland annat till viltkött, charkbrickan, hembakade pizzan eller skogens guld, kantareller.

Karl Fredrik Rioja Crianza 2018
Artnr: 57224-01
Pris: 120 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today