Du i Fokus
Dryck

Kallt kaffe är hetare än någonsin

skriv ut

Det är värmebölja i Sverige och iskaffe är hetare än någonsin. Under försommaren lanserade Kafferosteriet Löfbergs två nya varianter av iskaffe samt tre nya Cold Brew. Vi ger tummen upp till hela kaffesortimentet!

– Caffeine Boost och Protein Boost är goda, svalkande nyheter fulla med naturlig energi! Perfekt i samband med träningspasset eller andra tillfällen när du behöver en extra kick, säger Lena Rodin, marknadschef på Löfbergs.

Löfbergs ICE är ett svalkande iskaffe – perfekta för en svalkande drink eller att dricka som de är – och finns i fem olika varianter. Alla är både ekologiska och Fairtrade och den cylinderformade kartongförpackningen är helt återvinningsbar. Utöver nyheterna finns även Latte Macchiato, Espresso och Double Espresso.

Kaffetrenden håller i sig och för fram fler nyheter som bla Cold Brew som lanseras i tre smaker. Förr skulle kaffet vara så varmt som möjligt. Idag är kallt kaffe hetare än någonsin. Kallbryggt kaffe är ett hantverk som väcker större och större intresse.

Cold Brew är 100 procent arabicabönor som bryggs i kallt, friskt vatten i 16 timmar. Perfekta för en svalkande drink eller att dricka som de är. Fairtrade-märkt kommer den i smakerna Antioquia Reserve, Licorice och Ginger.

Enkelt kan man säga att Iskaffe är varmbryggt kaffe som kyls ner och serveras kallt. Cold Brew bryggs på kallt, friskt vatten i 16 timmar och Nitro är kallbryggt kaffe som trycksätts med nitrogen och serveras på tapp.

– Nu är det inte bara kaffenördarna som dricker Cold Brew längre. Det kallbryggda kaffet har en sötare och rundare kaffesmak än varmt kaffe, och passar perfekt i en svalkande drink eller att dricka som det är, säger Lena Rodin, marknadschef på Löfbergs.

 

Fixa en svalkande kaffedrink!

 

Cold Brew Cava

1 glas

  • 1 citronskiva
  • 1 msk socker
  • 4 cl Cold Brew
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 10 cl bubbel

Gör så här:

Gnid en citronskiva längs kanten och doppa sedan i socker. Fyll glaset med Cold Brew. Blanda i honung för lite sötma. Fyll upp glaset med bubbel och servera.

Funkar förstås alldeles utmärkt med alkoholfritt bubbel!

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild och recept – Kafferosteriet Löfbergs

Visited 28 times, 1 visit(s) today