Du i Fokus
Upplevelser

Åk på “Konståkning” i Stockholms tunnelbana

skriv ut
För elfte året i rad erbjuder SL gratis sommarvisningar av konsten i kollektivtrafiken – så kallade konståkningar. Att åka kollektivt i Stockholm är mer än själva resan, det är också en färd genom fantastisk konst och unik arkitektur.

Konsten i Stockholms tunnelbana, särskilt den unika grottarkitekturen på blå och delar av röda linjen, uppmärksammas ofta internationellt. Förra året deltog besökare från mer än 50 länder på SL:s konstvisningar.

Sommarens konståkningar pågår under perioden 2 juni till 30 augusti och tar cirka en timme. Under visningen får man höra mer om konsten, arkitekturen och konstnärerna bakom verken. Med konst på 94 av 100 tunnelbanestationer kallas tunnelbanan ofta för världens längsta konstutställning. Även den nyaste konsten på pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan har rönt stor uppmärksamhet.

Nytt för i år är att konsten på några av innerstadens mest intressanta tunnelbanestationer visas upp. På tisdagar och torsdagar besöker man några utvalda tunnelbanestationer i innerstaden, så kallade “highlights”, och på lördagarna visas några utvalda verk på Citybanans stationer. Mötesplats för samtliga visningar är T-Centralen, SL Center Sergels torg. Visningarna är gratis men man måste ha en giltig SL-biljett för att följa med. Ingen föranmälan behövs, alla är välkomna.

Läs mer om konsten i SL-trafiken på slkonst.se

 

Text och bild – SL

 

Visited 91 times, 1 visit(s) today