Du i Fokus
Dryck

True Colours i fyra olika storlekar

skriv ut
True Colours skapades för att hylla människor i HBTQ-communityn och deras släkt och vänner. Eftersom en del av försäljningen går direkt till Regnbågsfonden bidrar alla som köper True Colours till att människor i hela världen får förutsättningar att vara sig själva utan att behöva vara rädda för att bli förföljda. Under bara första året samlades över en miljon kronor in till fonden.

Nu finns succén True Colours även på piccolo-flaska och Magnumflaska. Piccoloflaskan innehåller 200 ml mousserande vin och är perfekt inför sommarens alla högtider. Låt varje gäst få en egen flaska på det dukade bordet eller dela på en stor. Piccolo-flaskan är även perfekt till picknickkorgen och passar utmärkt som sällskapsdryck, men även till utvalda sallader, fisk och skaldjursrätter. Doften är fruktig med inslag av päron och citron och i smaken finner man päron, citrus och en fläkt av kanderade citrusskal.

True Colours är utvecklat tillsammans med Regnbågsfonden och Altia och blev en succé när den lanserades första gången våren 2017 vid QX-galan. Regnbågscavan fick så småningom ett syskon i form av en box, nyligen piccoloflaskorna och nu för bara någon vecka sedan lanserades även en magnumflaska. True Clours-kvartetten finns på systembolaget och är väldigt populära pga både sin design och sitt välsmakande innehåll.

Den första True Colours tog sig med rekordfart till såväl människors hjärtan och Instagram-flöden som till Systembolagets hyllor. Efter bara två månader fanns det på över 100 Systembolags hyllor. Numera är den självklar som bubbel till det där alldeles extra festliga tillfället och särskilt nu inför Prideveckan.

True Colours är framställd enligt den traditionella metoden, med den andra jäsningen på flaska. Vinet har valts ut efter en omfattande urvalsprocess och kommer från producenten Sumarocca i Spanien. True Colours är en Brut och i maj 2018 vann man en bronsmedalj i den internationella vintidningen Decanters World Wine Award.

Stiftelsen Regnbågsfonden startades och drivs av Jonas Gardell, Jon Voss och Arto Winter. Kajsa Bergkvist och Fredrik Robertsson sitter i styrelsen. Stiftelsens ändamål är att finansiellt hjälpa HBTIQ-organisationer i hela världen, liksom enskilda personer, företrädesvis i länder där regnbågspersoner förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner.

För varje såld produkt går 5 kr till deras arbete med HBTQ-frågor i hela världen.

 

True Colours sparkling wine 200 ml
Pris: 35 kr beställningssortimentet
Artikelnr: 77024

True Colours Cava
Artikelnr: 78045
Pris: 99 kr

True Colours Cava Magnum
Artikelnr: 78045
Pris: 245 kr

True Colours bag-in-box
Artikelnr: 3575
Pris: 209 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Altia

 

Visited 30 times, 1 visit(s) today