Du i Fokus
Dryck

Innis & Gunn släpper tredje ölen i serien Vanishing Point – VP03

skriv ut
Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad hela 420 dagar på amerikanska bourbonfat. Vanishing Point 03 är en smakbomb på 11% där bryggmästaren Dougal Sharp verkligen har tagit ut svängarna.

Den kraftfulla och smakrika ölen i stilen Imperial Stout har en alkoholhalt på 11% och har lagrats på first-fill bourbonfat i hela 420 dagar. Alla ingredienser är omsorgsfullt utvalda av bryggmästaren Dougal Sharp och Vanishing Point är ett av hans mästerverk inom konsten att lagra öl på ekfat. Den längre lagringstiden har gett ölet ett mycket stort smakdjup och en kraftig karaktär. Man finner djupa toner av choklad och vanilj som vidare samsas med en mäktig kryddighet. Avslutningen är mjuk men kvardröjande med en tydlig smak av bourbonfat.

Small batch serien Vanishing Point är resultatet av när Innis & Gunns bryggares kunskap och passion sammanstrålar med ambitionen att skapa exceptionella öl som är både distinkta och banbrytande. Varje ingrediens väljs för hand, det absolut bästa som går att få tag på väljs med bara en sak i åtanke – smak.

Dougal Gunn Sharp, grundare och master brewer på Innis & Gunn, berättar:

”Passion och smak är kärnan i våra öl och i VP03 har vi skapat en otroligt balanserad och djärv öl som är fullkomligt packad till bristningsgränsen med massiva aromer och smak. Ölet har vilat på ekfat under hela 14 månader i vårt lagerhus i Perth. Under tiden arbetade vi redan med nästa version i serien, som snart kommer att läggas på ekfat, för lansering i slutet av 2020. Det är oerhört spännande att göra dessa öl och vi har verkligen pushat gränserna för vad vi kan göra.”

 

20 000 flaskor av denna fylliga stout i presentförpackning kommer att förgylla Systembolagets hyllor från 24 januari. Artikelnumret är 1156901, 500 ml och pris 59:90 kr.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 9 times, 1 visit(s) today