Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Se Hybris om ni vill leva länge!

skriv ut
Ett skratt förlänger livet sägs det ju, vill ni leva länge så skyndar ni iväg till Lilla Cirkus och kollar in Pernilla Wahlgrens nya show “Pernilla Wahlgren har hybris”. Ni får inte bara ett skratt, utan väldigt många!

Pernilla Wahlgren firade sin 50-årsdag i ett och ett halvt år och tillsammans med 135 000 av sina närmaste vänner. Inte konstigt hon fått hybris och måste göra en uppföljare av sin förra show, som handlade om de första 40 åren på scen. “Kort, Glad och Tacksam” gjorde succé inför fulla hus över hela Sverige. Nu fortsätter segertåget.

“Pernilla Wahlgren har hybris” är en fortsättning på den gamla showen, och driver med framgången av den förra. Den gamla vänner Ola Forssmed, Hanna Hedlund, Kim Sulocki och Måns Nathanaelson är återigen med på noterna men nu är det Edward af Sillén som står för regin och ska försöka få dem alla att följa manus. Ett arbete nog så knepigt kan man tänka, men nog sjutton lyckas han!

Precis som förra gången är det mycket ironi och dräpande kommentarer. Med en stor portion självdistans och en rejäl näve humor får de publiken att vrida sig i skratt. Vi hörde någon som viskade till sin väninna “jag kissade nästan på mig av skratt”. Det säger väl allt!

Det finns några extra härliga höjdpunkter, en är alldeles i början på showen där publiken får hylla drottningen Pernilla på ett alldeles särskilt sätt. Mer säger vi inte om det…  en annan är när fantastiska Ola Forssmed rent bokstavligt smälter in i väggen iklädd en kroppsstrumpa och en ring… mer säger vi inte om det heller… Detta kan inte beskrivas, det måste upplevas.

Pernilla nöjer sig inte bara med en glammig show, inbjudan till premiärgästerna var glammig värre och gick i guld såklart. Röda mattan däremot var rosa för kvällen.

Hon kom. Hon sågs. Hon sponsrades. Pernilla Wahlgren har verkligen Hybris.

Det doftar succé – naturligtvis!

 

Spelas på Lilla Cirkus i Stockholm till att börja med, därefter turné i hela Sverige närmaste året. Minst.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita (Pressbild överst)

 

Visited 16 times, 1 visit(s) today