Hendrick’s juldrinkar
Glögg, julöl och nubbe. Det är kul med jul. Men för dig som vill testa något nytt i december finns det alternativ. Inför julen bjuder Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, på spännande recept på Hendrick’s Gin-baserade drinkar, perfekt för middagsbjudningar eller mysiga hemmakvällar framför granen.
– Julen är en tid på året som är förknippat med kraftiga smaker. Hendrick’s Gin är kanske mest känd för att blanda med tonic, med sin unika touch av gurka och rosor. Men med kryddor, apelsin, äpple och mycket mer blir Hendrick’s perfekt till julmyset säger Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S.
HENDRICK’S ORCHARD COLLINS
Ingredienser:
5 cl Hendrick’s Gin
2,5 cl citronjuice
Ginger Beer
3 skivor äpple
Gurka
Gör så här:
1.Fyll ett Highball-glas med kub-is
2.Häll i alla ingredienser i glaset. Toppa med Ginger Beer
3.Dekorera med gurka som du formar till en ros
HENDRICK’S FRENCH 75
Ingredienser:
3 cl Hendrick’s Gin
1 cl sockersirap
1 cl citronjuice
Champagne
Gör så här:
1.Fyll en shaker med gin, sockersirap och citronjuice
2.Addera is och skaka ordentligt
3.Sila ner innehållet i ett champagneglas
4.Toppa med Champagne
HENDRICK’S HOT GIN OLD FASHIONED
Ingredienser:
5 cl Hendrick’s Gin
1 cl sockersirap
3 stänk orange bitter
5 cl kokande vatten
Gör så här:
1.Värm gin, sockersirap och orange bitter i en kastrull
2.Addera 5 cl kokande vatten
3.Häll över innehållet i en kanna eller tekopp
4.Dekorera med apelsin
HENDRICK’S HOT SPICED APPLE
Ingredienser:
15 cl Hendrick’s Gin
75 cl äppeljuice
2 kryddnejlikor
2 krossade kardemummakärnor
2 stjärnanis
Enbär
Apelsinskal
Gör så här:
1.Sjud äppeljuicen med kryddorna, bären och skalet i en kastrull
2.Häll över i en kanna eller tekopp och addera gin
3.Dekorera med 3 skivor äpple
4.Dekorera med lite muskot
HENDRICK’S GIN & TONIC
Ingredienser:
5 cl Hendrick’s Gin
12 cl Tonic water
På längden tunt skivad gurka
Is
Gör så här:
1.Fyll ett glas med is
2.Häll i gin och tonic i glaset och rör om
3.Dekorera med tunt skivad gurka. Hyvlas på längden med skalkniv eller hyvel
Recept och bild – Rasmus Harnell