Du i Fokus
FilmUpplevelser

Game of Thrones – The Complete Collection

skriv ut
Samla rikets trupper, nu har HBO släppt både säsong 8 och en samlingsbox med alla åtta episka säsonger av en av de mest omtalade tv-serierna någonsin – Game of Thrones – på Blu-ray och DVD. Säsong 8 släpps också på 4K UHD i en limited edition Steelbook. Ett måste för alla inbitna fans!

Game of Thrones är baserad på den bästsäljande romanserien av George R.R. Martin och innehar rekord som den mest prisbelönta tv-serien genom tiderna, med totalt 132 Emmy-nomineringar och 47 vinster hittills. Den oändligt populära dramaserien är även HBO:s mest sedda program någonsin, med i snitt 44 miljoner tittare under seriens sista säsong i USA.

Ensemblen består av bland andra Emmy- och Golden Globe-vinnarna Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow), Sophie Turner (Sansa Stark), Maisie Williams (Arya Stark) och Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) och Iain Glen (Jorah Mormont).

Serien har varit en språngbräda för många av skådespelarna som bland andra Kit Harington, Emilia Clarke, Maisie Williams och Sophie Turner och betraktas allmänt som en av de största TV-händelserna någonsin.

Game of Thrones: The Complete Collection och Game of Thrones: The Complete Series på Blu-ray  Bonusmaterial innehåller:

  • Game of Thrones: Reunion Special: En återföreningsspecial inspelad live i Belfast med både tidigare och nuvarande skådespelare, och med Conan O’Brien som programledare. Fås exklusivt i samlingsboxen och med den kompletta serien på Blu-ray. Återföreningsspecialen är indelad i olika avsnitt som handlar om Houses Lannister, Stark & Targaryen och avslutas med att huvudskådespelarna samlas på scen för några sista tankar om åren de tillbringat tillsammans i Westeros och Essos.
  • Bonusmaterial och exklusiva videor från tidigare släppta samlingsboxar med de enskilda säsongerna som innehåller mer än 15 timmars extramaterial som fansen kan utforska när de sett klart serien.

The Complete Series och Säsong 8 innehåller även exklusivt:

  • Game of Thrones: The Last Watch: En dokumentär i två delar på DVD av filmskaparen Jeanie Finlay som berättar om skapandet av den sista säsongen.
  • When Winter Falls: En exklusiv 30-minuters minidokumentär med tv-seriens skapare David Benioff och D.B. Weiss, samt några av de stora stjärnorna och aktörerna bakom kulisserna, där man analyserar allt som pågick under den kolossala inspelningen av avsnitt 3,“Battle of Winterfell”, säsong 8.
  • Duty is the Death of Love: En inblick i hur teamet bakom Game of Thrones och de största stjärnorna, däribland Kit Harington, Peter Dinklage och Emilia Clarke, förde serien till sitt slut i seriens avslutningsavsnitt, “The Iron Throne”.
  • Kommentarspår: Tio kommentarspår med skådespelarna och filmteamet, bland annat seriens skapare, Benioff och Weiss, under den sista säsongen.
  • Bortklippta och förlängda scener: Fem bortklippta eller förlängda scener som aldrig tidigare visats från säsong 8.
  • Historisk bakgrund: Nya animerade scener som ger en historisk bakgrund till viktiga platser och intriger i säsong 8.
  • Avsnittsguider: Funktion som ger bakgrundsinformation om seriens olika karaktärer och platser under avsnittets gång.

 

Game of Thrones: Säsong 8 &The Complete Collection

Speltid: Ca 75 timmar (exklusive extramaterial)

 

Text och bild – Taste PR

 

Visited 25 times, 1 visit(s) today