Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Glenfiddich Solera 15 för den nyfikne whiskyfantasten

skriv ut
Nyligen lanserade Glenfiddich nya Solera 15 Years. Solera-lagringen var en inovation redan när den kom för drygt tio år sedan, som de alltjämt är ensamma om. Whiskyn lagras på stora Solera-kar som alltid är fyllda till minst hälften och som kontinuerligt fylls på med minst 15-årig whisky vilket ger en rik och balanserad whisky med komplexa smaker. 

Glenfiddich är ett varumärke som alltid går sin egen väg och har en lång historia av innovation inom single malt. Nya Glenfiddich Solera 15 bygger på destilleriets historiska arv. I Solera-processen, som utvecklades av Glenfiddich 1998 i framställandet av deras 15-åriga whisky, blandas noga utvalda single malt tillsammans under minst två månader, vilket skapar en rik och balanserad whisky med komplexa smaker. Processen garanterar en kontinuitet för whiskyns doft och smak genom att säkerställa att varje fat aldrig är mindre än halvfullt och ständigt fylls på med whisky från first- och refillbourbon, samt europeiska sherryfat. Faten som whiskyn lagras på rymmer cirka 50 000 liter och är tillverkade av fur från Oregon.

– Glenfiddich Solera 15 är en intressant whisky för den som vill uppleva en unik produktionsteknik, men också för den som vill ha en tydlig whisky med många smaker som tar för sig, säger Rasmus Harnell, Portfolio Manager på William Grant & Sons i Sverige.

Doften är mycket fruktig och mjuk med inslag av päron och vitpeppar. Smaken är komplex smak med skärpa. Äpple, päron, brända mandlar, men även kryddor som anis och vitpeppar. Eftersmaken är lång och mjuk.

 

Glenfiddich Solera 15

Artikelnr: 308

Pris: 499 kr Alkohol: 40%.

Text och bild – Glenfiddich

Visited 3 times, 1 visit(s) today