Du i Fokus
Mode & Skönhet

Organic Beauty Awards 2018

skriv ut

För tredje året i rad har de bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukterna korats i Organic Beauty Awards. Totalt 16 vinnare har utsetts varav flera är nykomlingar i tävlingen. En av årets stora vinnare var det brittiska varumärket Neal´s Yard Remedies som kammade hem hela tre vinster.

Organic Beauty Awards är Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet och drivs av den ideella branschorganisationen NOC Sweden. I början av maj arrangerades tävlingen för tredje året i rad, och intresset var rekordstort, över 200 produkter deltog i tävlingen,

I 14 tävlingskategorier har en namnkunnig jury testat, utvärderat och utsett vinnarna, under ledning av eko-makeup-artisten Catherine Dichy. Vinnaren i den 15:e kategorin: Årets Produkt, är framröstad av svenska folket – och där tog Maria Åkerbergs Papaya Peeling hem utmärkelsen! Förra året vann Maria Åkerberg samma kategori med Eye Creme More. Dessutom delade man ut Hållbarhetspriset 2018 till det varumärke med det mest gedigna hållbarhetsarbetet, utmärkelsen gick till Weleda.

Resultatet i och framförallt intresset för Organic Beauty Awards 2018 visar att både etablerade och nya varumärken inom segmentet växer och att även kvalitén på naturliga hudvårdsprodukter ökar.

Alla vinnande produkter i Organic Beauty Awards 2018

Bästa Body Lotion: Neal’s Yard Remedies – Beauty Sleep Body Butter

Juryns motivering: Med krämig konsistens och en komplex doft, helt rätt i tiden, och som ändå inte tar över, är detta riktig eko-lyx. Trots den rika känslan går den snabbt in i huden. Perfekt för torr, svensk vinterhud, till och med torrsprickorna på fötterna mötte sin överman.

Bästa Cerat & Läppbalsam: Crazy Rumors – Leaping Bunny plum apricot

Juryns motivering: Denna prisvärda lip-balm fullkomligt glider över läpparna och lämnar en silkeslen, täckande känsla som varar långt in på småtimmarna. En neutral, behaglig doft/smak som känns ungdomlig och unisex.

Bästa Schampo: Maria Åkerberg – Shampoo Nettle

Juryns motivering: Med en uppiggande doft och ett lödder som får den mest skeptiske konsument på fall, bjuder det här schampot in till en härlig hårtvätt. Att den dessutom är tillverkad i Sverige och förpackad i en stilren och användarvänlig flaska blir rena rama bonusen.

Bästa Ansiktsvatten: Loelle Organic Beauty – Loelle Rosenvatten

Juryns motivering: I all sin enkelhet levererar detta multifunktionella ansiktsvatten precis vad den lovar och mer där till. Med sin romantiska doft fungerar den uppiggande, återfuktande och balanserande för både hud och hår.

Bästa Ansiktsolja: Neal´s Yard Remedies – Rose Facial Oil

Juryns motivering: Från en tidlös pionjär, som i generationer levererat nyskapande naturliga produkter, kommer den här klassikern som ger huden exakt den omsorg vårt skandinaviska klimat kräver.

Bästa Handkräm: i+m Naturkosmetik Berlin – Hand Cream Olive Argan

Juryns motivering: En djupverkande, läkande och behaglig produkt från en tillverkare som med stort samhällsengagemang banar väg för produkter som gör gott för många.

Bästa Dusch/badprodukt: Neal’s Yard Remedies – Bee Lovely Bath & Shower Gel

Juryns motivering: En skonsam, mångsidig effektiv produkt med ljuvlig doft i smart förpackning, med den trevliga bieffekten att man blir på ett sprudlande glatt humör.

Bästa Multiprodukt: Weleda – Skin Food

Juryns motivering: Denna fantastiska mjukgörande multiprodukt för hela familjen håller vad den lovar och gör verkligen skäl för namnet. Ja, den är som ”mat för huden”.

Bästa Handtvål: Dr Bronners – Organic Sugar Soap

Juryns motivering: Med ett ekologiskt helhetstänk i allt från tillverkning av pumpflaska till innehåll, så är denna milt löddrande tvål en vinnare. För hand, ansikte, kropp och hår lämnar din hud ren, len, ljuvligt doftande och helt återfuktad.

Bästa Ansiktsmask: Tata Harper – Resurfacing Mask

Juryns motivering: Denna väldoftande milt exfolierande ansiktsmask för alla hudtyper, stramar upp, jämnar ut huden och ger den en känsla av en ny fräsch yta med den lyster vi alla strävar efter.

Bästa Dagcreme: Esse Probiotic Skincare – Esse Nourish Moisturiser
Juryns motivering: Med goda bakterier stärker och återfuktar denna vaniljdoftande dröm, även den känsligaste av hudtyper. En riktig fuktbomb som får huden att stråla av välbehag.

Bästa Mascara: Couleur Caramel – Regard Infinity Mascara Refill + Multipurpose case

Juryns motivering: Omedelbar volym och längd med några få borstdrag gör denna mascara till en vinnare. Resultatet blir snygga, böjda fransar som håller från tidig morgon till sen kväll!

Bästa Barnprodukt: Alpaderm – Cérat des Alpes Alpaderm´s Cold cream

Juryns motivering: Denna multiprodukt fungerar lika bra under snorig näsa, som på nariga läppar. Med lätthet skyddar den huden innan man går ut, utan att kännas kladdig sjunker den snabbt in och mjukar upp alla torra områden. Den till och med utmanar sprickor på händer och fötter.

Årets Nyhet i samarbete med Natural Products Scandinavia: Marina Miracle – Amaranth Night Serum

Juryns motivering: Med fantastisk lyster och underbar doft, som näst intill blir beroendeframkallande, tränger denna fruktexplosion ner på djupet och gör jobbet medan vi sover. Ett riktigt super-serum som lämnar huden spänstig och silkeslen.

Hållbarhetspriset 2018: Weleda

Juryns motivering: För ett föredömligt hållbarhetsarbete – som sitter i filosofin, i värderingarna, i affären, i handen, och som märks både för fröet och daggmasken i de egna odlingarna, hela vägen till huden och håret på sina kunder. Weleda är en självklar ledare och ett utmärkt föredöme för resten av branschen att integrera hållbarhet och skapa ett avgörande mervärde för sina kunder och verklig skillnad för planeten.

Årets Produkt: Maria Åkerberg – Papaya Peeling

Framröstad av svenska folket: Denna väldoftande uppfriskande produkt tar dina sinnen till varmare breddgrader och gör huden pigg och glad med ett resultat av sammetslen yta.

Prisutdelningen hölls på den gröna skönhetsdagen Green Beauty Day i centrala Stockholm lördagen den 5 maj.

 

 

Text och bild – pressmaterial

 

Visited 3 times, 1 visit(s) today