Du i Fokus
Dryck

Expedition Torrontés Chardonnay – nyhet från Argentina på klimatsmart tetra

skriv ut
Expedition Torrontés Chardonnay är en nyhet på klimatsmart 1-liters tetra från Argentinas mest populära vinhus. Det fruktiga vinet är prisvärt och mångsidigt och passar utmärkt att dricka som det är eller till kyckling, fisk och vegetariska rätter.

Expedition Torrontés Chardonnay är det första vinet i serien Expedition, en rad viner som utforskar världens mest populära vinregioner, och den första expeditionen besöker Finca Las Moras vackra vingårdar i Argentina. Expedition är Fair for Life-certifierad, vilket betyder att man arbetar för en värld där handel är en drivkraft för positiv och hållbar utveckling för människor och deras miljö.

Expedition Torrontés Chardonnay lanseras i klimatsmart 1-liters tetra och designen illustrerar expeditionen med en lokal karta med minnesvärda landmärken.

”Det är mycket fokus på klimatsmarta förpackninger just nu. Därför är det superroligt att Expedition är den första tetran som lanseras på Systembolaget på fyra år!”  säger Flavia Bergström, Senior Brand Manager på Altia Sweden.

Doften i Expedition Torrontés Chardonnay  är medelstor, fruktig och aromatisk med av inslag päron, äpplen, citrus och blommor. Smaken som är trevlig har en fruktsötma som balanseras väl av vinets fräscha syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus.

Ett lättdrucket vin som smakar bäst vid 8 grader, passar både som sällskapsvin och till fiskrätter, sallader eller pasta med fisk och skaldjur.

Finca Las Moras blev utsedda till årets vinproducent i Argentina 2013 och man exporterar sina viner till 45 olika länder. Deras vingårdar ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är Argentinas näst största vindistrikt, beläget norr om Mendoza och står för cirka 25 procent av landets vinproduktion.

 

Artnr: 6295

Pris: 69 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Mafioso PR

 

Visited 40 times, 1 visit(s) today