Du i Fokus
Dryck

En sammetslen Pinot Noir till sensommarens ljumma kvällar

skriv ut

Pinot Noir har med sin sammetslena struktur och fruktiga karaktär bidragit till många stordåd i vinvärlden. For You and for Me är en fruktig Pinot Noir med ljuvlig doft av hallon och frisk smak av röda bär. Komplexa smaker till okomplicerade sommarkvällar, for You and for Me!

Pinot Noir är känd som en druva med hög status som ger medelfylliga och eleganta viner, inte minst bland världens vinodlare. Druvan besitter en fruktig doft av röda bär och kryddiga toner och ger en frisk smak med sammetslen struktur. Detta trendiga vin har en låg tanninhalt med tydliga fruktinslag och är relativt ljus i färgen.

Druvan kommer ursprungligen från det välkända vindistriktet Bourgogne i Frankrike, men odlas idag världen över. Den har en djupt lila färg som gör att den ser svart ut, vilket dess namn ”noir” refererar till som betyder just ”svart” på franska. Många skulle idag påstå att Pinot Noir är den druva som har högst status i vinvärlden, mycket tack vare att dessa små svarta druvor ligger till grund för de ikoniska Bourgogne-vinerna och är en (om inte den viktigaste) av de tre druvorna som är tillåtna i framställningen av Champagne – som är några av de dyraste och finaste vinerna i världen.

Pinot Noir for You and for Me är en välbalanserad nyhet med en fruktig och nyanserad doft av hallon, björnbär, mogna körsbär och en fläkt av torkade örter. Smaken är fruktig och frisk med bra intensitet.

Servera vinet gärna lätt kylt (14-16 grader) och till lite kraftigare fiskrätter eller till lättare kötträtter på ljust kött, såsom fläsk eller fågel. Pinot Noir for You and for Me passar även utmärkt till vegetariska rätter och krämiga ostar.

Pinot Noir for You and for Me finns i Systembolagets beställningssortimentet.

Pinot Noir for You and for Me
Ursprung: Moldavien
Artikelnr: 51117

Alkohol: 13%
Volym: 750 ml
Pris: 79 kr

Text och bild – Anora

Visited 24 times, 1 visit(s) today