Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Ekologiskt premiumvin från Alain Jaume

skriv ut
Med hösten kommer tända ljus och myskvällar i soffan. Nu byts de vita och rosa dryckerna ut mot mustigare rött. I augusti lanserade Alain Jaume sin Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve; ett nytt prisvärt och ekologiskt rött, för de som uppskattar eleganta och smakrika Rhôneviner.

Vinet kommer från ansedda och mycket prisbelönta Chateauneuf-du-Pape producenten Alain Jaume. Lanseringen innebär att man går till mötes den medvetne konsumenten som uppskattar eleganta och smakrika viner från Frankrike. I synnerhet de med en förkärlek till viner från Côtes du Rhône och fylliga smakrika Chateauneuf-du-Pape-viner.

-De tidigare lanseringarna från oss på svenska marknaden har tagits emot med öppna armar och superlativ av både konsumenter och skribenter och är också en anledning till att vi nu satsar på nytt, berättar Christophe, vinmakare och ett av de tre syskonen som idag driver Alain Jaume.

Vinet har en klarröd färg, intensiv, kryddig och fruktig doft av hallon, björnbär, plommon och färska örter. Smaken är medelfyllig, välbalanserad, fruktig och kryddig med inslag av blåbär, björnbär, söt-lakrits, peppar och örter. Långt elegant avslut med fin struktur. Det passar utmärkt till smakrika kötträtter, mustiga grytor, charkuterier och vällagrade ostar. Ett vin att verkligen njuta av och en smak som sitter kvar länge.

Alain Jaumes Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve är veganvänligt och eko-certifierat och kan med fördel drickas idag, men fungerar även utmärkt att lagras upp till fem år. Ett så prisvärt och intressant vin kan vara spännande att införskaffa några flaskor av och lägga på lagring för att smaka av någon per år.

 

Art nr: 72034

Pris: 109 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 7 times, 1 visit(s) today