Du i Fokus
Resor

Världens första SkiCruise!

skriv ut
Kryssa till skidbacken! Ja, nu blir det faktiskt möjligt att ta båten från Stockholm till skidbackarna i Sundsvall. Birka Cruise lanserar världens första skidkryssning!

Birka Cruises är kända för sina långkryssningar som når nya destinationer varje år. De var först med kryssningar till Höga Kusten och till Tomten i Rovaniemi och nu blir de alltså även först med skidkryssningar. I februari kan skidåkare för första gången byta transportsträckan på E4:an mot middag, spa och världens första flytande After Ski. Det blir möjligt när Birka Cruises lanserar både världens första renodlade kryssning till skidbacken och ett nytt resmål, vintersportstaden Sundsvall.

– Mixen av en riktig kryssningsupplevelse och skidåkning är något helt nytt. Resenärerna byter den tråkiga transporten mot något lustfyllt. Betydligt bekvämare och roligare än snörök på E4:an och slutstädning av fjällstugan, säger Marcus Hammarström, marknadschef för Birka Cruises, Sveriges enda renodlade kryssningsrederi.

Sundsvall är en uppskattad skidregion med Vasaloppsläger och bra backar mitt i staden och har fostrat många kända skidprofiler. På resmålet erbjuds flera utflykter, bland annat utförsåkning i Sundsvall samt Hassela Ski Resort, curlingskola, att lära sig åka skidor som Kalla, pimpelfiske och snöskovandring. Sundsvall är också en vacker liten stad som vunnit massor med priser och som är väl värd ett besök även för den som inte åker skidor. Därför passar resan alla, oavsett om man vill åka skidor på längden eller tvären eller bara mysa i Sundsvall och njuta av en vacker ort.

Ombord är Birka SPA öppet som vanligt, sollamporna lyser och bassängen är öppen, föreläsningar och mängder med underhållning. Vad sägs om Noice och Smalare än Thord? Dessutom kommer fartyget att vara i toppskick efter att ha legat i hamn ett par veckor för en liten “makeover”.

Världen första skidkryssning lämnar Stockholm fredagen den 15 februari och kommer tillbaka två dygn senare. Den kostar från 2195 kr per person och då ingår halvpension, After Ski och underhållning. Detta är resan för dig som gillar att vara först på bollen och som vill ha det där lilla extra. Du bokar din resa HÄR, vänta inte  – det blir nog snabbt fullt.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

 

Visited 14 times, 1 visit(s) today