Du i Fokus
Mode & Skönhet

Årets Precious Talent of the Year bidrar till att hjälpa behövande

skriv ut
Just nu pågår Precious, Nordens största mässa för ur och smycken. Mässan går av stapeln för trettionde gången och ikväll utses Årets Precious Talents of the Year, en tävling som belönar nyskapande och kreativa talanger. Årets pristagare är AndeliusGribbe.

Precious är den ledande mötesplatsen i Norden för leverantörer och inköpare av produkter, material och tjänster för ur- och smyckebranschen. Under mässdagarna presenteras Precious Talents  som är  nya och lovande designers. Dagarna bjuder även på en mängd olika föredrag och en galamiddag där Årets Precious Talents koras. Juryn består av Åsa Axelson, projektledare för Precious, Sara Winter, Swedish Fashion Council och Johan Magnusson, Scandinavian MAN. I år går utmärkelsen till AndeliusGribbe med följande motiovering:

”Årets Precious Talent of the Year går till två kvinnor med ett otroligt driv och stora ambitioner. Fokus ligger på ett estetiskt designuttryck och hållbara strategier genom hela produktionsprocessen. Med integritet och mod satsar de på givande och viktiga samarbeten där goda arbetsförhållanden är centralt. Framgången delar de gärna med sig av och tio procent av vinsten doneras till välgörenhet för kvinnor världen över. Du som bärare av smycken från årets Precious Talent of the Year bidrar härmed till att hjälpa behövande.”

AndeliusGribbe startade 2015 av vännerna Karin Andelius and Linda Gribbe. Deras passion ligger inte enbart i en vacker design utan även i att göra gott. Därför ger man en del av överskottet till flickor och kvinnor i tredje världen för en ljusare framtid. Inom kort lanseras kollektionen BRINN-Ode to the changemakers som är ett samarbete med ett antal kvinnliga profiler som alla brinner för kvinnligt entreprenörskap. Kollektionen ska inspirera till förändring.

– Eftersom Precious vill lyfta fram och premiera morgondagens branschprofiler är det mycket roligt att intresset för tävlingen ökar för varje år, säger projektledare Åsa Axelson. Det visar tydligt att detta är en bransch med såväl idéer och kreativitet som entreprenörsanda och ambitioner. Det är extra roligt att vi nu har fått ett nordiskt talangforum med ansökningar från våra grannländer, vilket stämmer bra överens med att Precious är samlingsplatsen för den nordiska ur- och smyckebranschen.

Precious är en branschmässa som pågår tom lördag.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 6 times, 1 visit(s) today