Du i Fokus
Dryck

Dark Horse Brut Bubbles – mousserande vin på burk!

skriv ut
Dark Horse lanserar ytterligare en nyhet; Brut Bubbles. Ett piggt och fruktigt mousserande vin som förpackats i en praktisk och hållbar aluminiumburk.

Dark Horse Brut Bubbles är ett piggt och fruktigt mousserande vin på burk. Vinet är gjort på den klassiska bubbeldruvan chardonnay och förpackningsformatet gör det enkelt att avnjuta ett glas bubbel på picknick och andra utomhusaktiviteter i sommar. Lite udda kanske att dricka bubbel ur burk, men det fungerar faktiskt!

Druvorna skördades vid optimal mognad under svala nätter, för att bevara syra, fräschör och aromatik. Den första jäsningen skedde vid låg temperatur med noggrant utvald jäst, för att få ett vin med finstämda aromer och uttrycksfull struktur. Efter jäsning fick vinet ligga kvar i ståltank, för att bevara sin balans, ungdomliga fräschör och ljusa färg. Den andra jäsningen skedde i trycktank, vilket brukar kallas för charmatmetoden.

Dark Horse Brut Bubbles har en fruktig doft med toner av äpple, päron, kex, rostat bröd och lite vanilj. Smaken är torr med en uppfriskande syra och fina bubblor. Passar perfekt som sällskapsdryck och fördrink, med eller utan snacks, samt till lätta fisk- och skaldjursrätter.

Dark Horse Brut Bubbles

Artnr: 56962

Pris: 60 kr

Säljs i 2-pack

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 17 times, 1 visit(s) today