Didriksons lanserar smarta kappor och jackor

skriv ut
Sommaren går mot sitt slut, svalare vindar drar in och det är äntligen dags att få klä upp sig igen. Hösten är modets absoluta högtid med mycket inspiration och nya kollektioner som lanseras. Samtidigt ställer också höstens väderskiftningar krav på smarta ytterplagg och lager-på-lager lösningar för att kunna hålla värmen och stå emot väta. Säsongens bästa investering i skräddad design kommer från Didriksons och heter Engla, Bianca och Freja – givna stapelplagg för höstgarderoben.

Höstens ankomst innebär att vi viker undan lätta, lediga plagg och helhjärtat kan gå in i mer moderiktiga outfits igen. Didriksons lanserar i höst en rad nya kappor och jackor som passar perfekt innan den mer kyliga perioden slår till: dressade, snygga silhuetter, klassiska färgställningar och med funktioner som tål väder och vind. Perfekta över jobbklädseln, som de är eller tillsammans med ett extra värmande lager.

Kapporna som lanseras är snygga att bära i olika jobbsammanhang och samtidigt fyller de funktionella behov som att hålla värmen, andas eller vara vattenavvisande. För alla har vi väl fått känna på utmaningen när man försökt navigera mellan tidiga höstmorgnars strilande regn följt av en eftermiddag i gassande solsken. Nu är det inte längre en utmaning att klä sig både snyggt och rätt efter de förutsättningarna.

Freja

En quiltad, tunt vadderad kappa som är stilren, följsam och funktionell. Rak modell som går att knyta i midjan för en mer figurnära silhuett. Kommer i klassiska färgerna svart och beige. Passar utmärkt med ett ytterligare lager under som stickad tröja eller väst. Kappans skaltyg och fodertyg är tillverkade av 100% återvunna fibrer.

Kommer i butik från augusti och kostar 2 200 SEK.

 

Engla

En klassisk trenchcoat-kappa i vattenavvisande monomaterial. En tunn vaddering gör den lagom värmande för krispiga höstmorgnar. Engla kommer i färgerna svart, beige och midnattsblå, den beige modellen sticker ut med sitt iögonfallande, blommönstrade foder. Vadderingen är djurfri av 100% återvunna fibrer. Fodret är infärgat med Solution dye, en infärgningsteknik som sparar upp till 80% vatten jämfört med konventionell infärgning av tyg i samma material. Monomaterialet innebär att när kappan inte längre kan användas är det förberett för en enklare återvinningsprocess av materialet.

Kommer i butik från augusti och kostar 3 000 SEK.

Bianca

En säsongsnyhet inspirerad av förra höstens populära Torun parkas. En kort, quiltad, tunt vadderad blazerliknande höstjacka. Lanseras i beige eller svart och med fina knapp-detaljer. Vadderingen är djurfri av 100% återvunna fibrer. Fodret är infärgat med Solution dye, en infärgningsteknik som sparar upp till 80% vatten jämfört med konventionell infärgning av tyg i samma material.

Kommer i butik från augusti och kostar 2 000 SEK.

 

 

Text och bild – Didriksson