Du i Fokus
Dryck

Boom Boom! Syrah — Prisvärt vin från Charles Smith

skriv ut
Boom Boom! Syrah från den färgstarka vinproducenten Charles Smith är ett prisvärt vin som passar alla tillfällen. Den fd managern Charles Smith är självlärd i konsten att göra vin och är idag bland de bästa vinmakarna i Washington State.

Charles Smith har en bakgrund som manager för en rad danska rockband och hans passion för bra vin föddes under turnéåren genom otaliga restaurangbesök. Han öppnade sedermera en vinbutik och vid ett besök i vinområdet Walla Walla i Washington State 1999 blev han övertalad att själv börja producera sitt eget vin.

2001 lanserade Smith sitt första vin och åtta år senare blev han utsedd till Årets Vinmakare av Food & Wine Magazine och har sedan dess blivit utsedd  till “Årets Vinmakare” i amerikansk media vid flera tillfällen. 2016 öppnade han ett nytt vineri i stadsdelen Jet City i Seattle som numer är en av den amerikanska västkustens samlingspunkt för både tillverkning och provning av vin.

Boom Boom! Syrah är Charles Smiths senaste lansering. Vinet är lättdrucket, fungerar bra som mingelvin men gör sig extra bra till vilt och andra kötträtter. Smaken är fruktig med bra balans och smakintensitet. Doften är nyansrik och fruktig med inslag av björnbär, viol, blåbär, lagerblad, vanilj, lakrits och en hint av peppar.

Boom Boom! Syrah är gjort av druvor från sex olika vingårdar som varierar i höjd över havet, mikroklimat och jordmån och tillför därför olika egenskaper till druvorna. Jäsningen genomförs tillsammans med 1 procent Viognierdruvor, och 30 procent av syrahdruvorna är i hela klasar. Skalen får macerera i musten under 30 dagar.

Ett prisvärt och spännande vin helt enkelt!

Boom Boom! Syrah

Artikelnr: 6714

Pris: 149 kr

 

Text & bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 69 times, 1 visit(s) today