Du i Fokus
Dryck

Aalborg Jule Akvavit firar 40 år med jubileumsflaska

skriv ut

Aalborg Jule Akvavit har sedan lanseringen 1982 fått en trogen följarskara tack var sin rena och kraftiga kumminsmak. Till årets 40-årsfirande släpps den klassiska julakavaviten i en specialdesignad jubileumsflaska.

Nyligen lanserades årets Aalborg Jule Akvavit, som för många svenskar blivit en tradition till julbordet. Den limiterade upplagan är även ett samlarobjekt som löpande bytt design genom samarbeten med exempelvis kända konstnärer. I år kommer Aalborg Jule Akvavit i en helt ny jubileumsflaska samt presentförpackning som firar 40-årsjubileumet.

Aalborg Jule Akvavit skapades som en hyllning till akvaviten från slutet av 1800-talet. Alkoholstyrkan är därför exakt 47,4 procent alkohol vilket var standard för brännvin i Danmark under den tiden. Även kryddningen är traditionell med en kraftig smak av kummin som förstärks av den höga alkoholstyrkan.

– Det är alltid roligt att få presentera årets Aalborg Jule Akvavit och speciellt när den firar jubileum. Med sin tidlösa kryddning är akvaviten minst lika aktuell idag som på 1800-talet, säger Malin Ollas som är Product Manager på Anora. Även om flaskorna och etiketterna byter skepnad kan man dock alltid lita på att drycken är den samma.

Aalborg Jule Akvavit tillverkas på ett destillat från kummin, dillfrön och koriander. Smaken har en robust kumminton med en elegant avslutning av apelsin, mandel och koriander. Drycken serveras med fördel lätt kyld i ett snapsglas på fot till julbordet. Aalborg Jule Akvavit fungerar speciellt bra till rätter med hög sälta såsom julskinka och Janssons Frestelse samt till kraftiga blåmögelostar som exempelvis Roquefort.

Aalborg Jule Akvavit 2022

Artnr: 11262-01

Priset är 299 kr

Text och bild – Pressmaterial

Visited 18 times, 1 visit(s) today