Curry- och mangochutneygryta med ris
4 portioner
- 500 gr kycklingfilé eller 400 gr qournbitar (som på bilden)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- 1-2 msk olja (ej oliv)
- 50 gr mangochutney
- 2-3 tsk curry
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 buljongtärning
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Strimla eller tärna kycklingen om du använder det. Värm upp hälften av oljan i stekpannan och bryn köttet. Ta ur pannan och lägg åt sidan.
Hacka lök, kärna ur och tärna paprikan och pressa vitlöken. Fräs detta tillsammans med curry i resten av oljan på medelhög värme, tills paprika och löken början bli mjuka. Häll tillbaka köttet igen, häll ner grädden, smula ner buljongtärningen och ha i mangochutney. Blanda om och låt koka ett par minuter, till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris och grönsaker.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 22 P för hela grytan om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Points: 22 P för hela grytan om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Malene Rindå Jikita – duifokus.se