Blond köttfärssås med pasta

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr valfri färs
  • 1 msk olja
  • 1 msk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lök
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 buljongtärning, kött
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1 msk basilika
Gör så här:

Hacka löken och pressa vitlöken. Bryn lök och vitlök i oljan i en stekpanna, tillsätt färsen när löken blivit lite mjuk. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll över färsen. Tillsätt timjan, basilika, vitvinsvinäger och matlagningsgrädde, rör om och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 25, Blå 15 om man använder quornfärs och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita