Indiska lanserar den hållbara vårkollektionen Spring Diaries

skriv ut
Ljusa, skira plagg i sommarens allra vackraste toner består Indiskas nya kollektion Spring Diaries av. Bland nyheterna för SS20 varvas klänningar och kjolar med svala toppar och blusar – som till 90 % består av hållbara naturmaterial.

Det är en kollektion som för mycket hopp om ljusare tider med sig. Trots att det mesta är lite upp och ner just nu blir vi glada av att klä oss vårfint med färger som piggar upp,” säger marknadschef för Indiska, Emma Hellstadius.

Två ledord som genomsyrar Indiskas senaste kollektioner är kvalitet och passform. Något som märks av i nya vårkollektionen, där 90 % av plaggen är tillverkade av naturmaterial som viskos, modal, linne och bomull.

”Vi är väldigt stolta över vår förändringsresa som bland annat innefattar stort fokus på hållbarhet ur olika led. Trots vår stora satsning på materialval har vi valt att inte höja priserna. Vi vill stå för prisvärd kvalitet,” fortsätter Emma.

Satsningen på prisvärd kvalitet och plagg i 100 % naturmaterial är en del av Indiskas medvetna strategi framåt – och ambitionen ligger fast även inför kommande kollektioner. Spring Diaries finns tillgänglig i butik och på indiska.com från och med tisdagen den 21 april.

 

Text och bild – Pressmaterial